Actieve aanpak bij werving en selectie trajecten: kansen_

 

Actieve aanpak die werkt

Gericht zoeken

Ons uitganspunt is altijd: een medewerker werven, die ook echt goed in het team bij uw organisatie past. We kijken daarom ook buiten de vaardigheden en ervaring van een kandidaat. De juiste persoon op de juiste plek. Gericht zoeken.

Tijd besparen

Het gerichte zoeken bespaart zowel de opdrachtgever als de potentiële kandidaten onnodig tijdverlies. Uiteindelijk worden kandidaten, die niet voldoende goed aansluiten, al vroeg in het selectieproces uitgefilterd. En omdat wij alle kandidaten al persoonlijk hebben ontmoet, kan de opdrachtgever er van op aan, dat een vervolginterview een goede basis heeft.

Verborgen kansen benutten

Er zijn regelmatig vacatures voor ICT professionals die moeizaam met de klassieke wervingsinstrumenten zijn in te vullen. De Capwell aanpak resulteert steeds binnen een aantal weken in gericht aanbod van passende kandidaten. Deze kandidaten zijn niet actief werkzoekend, maar zijn op basis van onze persoonlijke benadering wel te interesseren in een verdere kennismaking. Het is juist de doelgroep van latent-geïnteresseerde kandidaten die voor de opdrachtgever moeilijk direct aan te spreken is via de klassieke wervingsinstrumenten.

Vacature Doorgeven

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de jobmail

 

Quicklinks

Hier kunnen wij u mee helpen_

Het is onze drive om de juiste ICT-specialist op de juiste plek te krijgen. En dat lukt ons keer op keer. Niet zelden krijgen we positieve reacties van onze klanten over de perfecte match. Daar doen we het graag voor!

Vind ons op

Copyright 2019, Capwell BV