XML XSLT Xquery ontwikkelaar_

 

Een XML Specialist inhuren?

U kunt dan gerust een zoekopdracht bij Capwell uitzetten. Ons team van ervaren ICT recruiters voorziet u graag van passende CV's van XML Specialisten. Bekijk onze kandidaten online op GoogleMaps

XML XSLT Xquery ontwikkelaar

Situatieschets

Onze opdrachtgever biedt publicatie- en informatiediensten en toepassingen voor de keten van wet- en regelgeving. Dit doen wij voor alle overheidsorganisaties. Deze producten zijn gericht op zowel de professionele gebruikers als de burger. Ze stimuleren hergebruik van onze open data en maken de toeleiding naar onze informatie zo laagdrempelig mogelijk (o.a. met apps).

Probleemstelling en doel

Het omgevingsrecht bestaat uit tientallen wetten en honderden regelingen voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Zij hebben allemaal hun eigen uitgangspunten, werkwijzen en eisen. De wetgeving is daardoor te ingewikkeld geworden voor de mensen die ermee werken. Daardoor duurt het bijvoorbeeld langer voordat een project kan starten. Het kabinet maakt het omgevingsrecht makkelijker en voegt alle regelingen samen in 1 Omgevingswet. Het kabinet maakt het omgevingsrecht makkelijker en voegt alle regelingen samenin 1 Omgevingswet. Een belangrijk aspect van de omgevingswet is de digitale ondersteuning ervan. Deze ondersteuning moet onder meer leiden tot eenvoudiger procedures en lagere kosten voor initiatiefnemers en bevoegd gezagen. Om deze doelstelling te realiseren is het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) gestart waarin verschillende projecten zijn opgenomen die gezamenlijk de programmadoelen moeten realiseren.

Onze opdrachtgever is een van de partijen die de infrastructuur bouwt om de nieuwe processen te ondersteunen.

Daarnaast heeft onze opdrachtgever de strategische keuze gemaakt voor het product Marklogic,dat de basis legt voor een nieuwe organisatie brede ICT architectuur. 


Omschrijving opdracht / taken en verantwoordelijkheden  

Onze opdrachtgever zoekt nu een Marklogic XML Xquery ontwikkelaar met hands-on projectervaring voor het ontwikkelen van componenten binnen het op Marklogic gebaseerde platform:    

Onze opdrachtgever werkt samen met het Kadaster en Geonovum aan de infrastructuur voor de  nieuwe Omgevingswet. Hiervoor voert onze opdrachtgevers een aantal Proof of concepts uit, en wordt er later dit jaar een eerste productiecomponent gebouwd. De data die in ML geladen wordt, is een combinatie van XML en GML. Bij de ontwikkeling wordt gebruikgemaakt van de Marklogic Java api, XQuery, triggers, berichten orkestratie.  

  • Technologie is naast de Marklogic database ook Java en GIS frameworks.   
  • Voor berichtenuitwisseling zal Digikoppeling worden gebruikt.  

De ontwikkelaar is verantwoordelijk voor:  

  - het bouwen van componenten in de Data Services Layer in Xquery en XSLT, als onderdeel van het platform waar Marklogic onderdeel van uitmaakt;  

- het implementeren van geo specifieke functies in MarkLogic;  

- het uitvoeren van informatie analyses en conversies op de data;  

- Het bouwen van webservices met derde partijen voor zowel input als output van gegevens, volgens standaarden als Digikoppeling;    

- Documentatie opgeleverde codes.  


Deliverables:  

Componenten binnen het platform, bestaande uit:  

- Werkende software  

- Geteste (unittest) software  

- Documentatie van de code

We zijn echter wel regelmatig op zoek naar een ervaren freelance XML XSLT Xquery ontwikkelaar.

Onze werkwijze : Wij gaan altijd zelf aktief in ons bestand op zoek naar de juiste kandidaat, waarbij we naast de vereiste skills ook sorteren op reisafstand.

Dus woon jij in (de buurt van) Den Haag en ben je beschikbaar dan ben jij waarschijnlijk de eerste die we voor deze aanvraag zouden benaderen.

Sta je al bij ons ingeschreven?

bekijk openstaande aanvragen

reageer

Werken in hartje van DEN HAAG

DEN HAAG

Interesse in deze vacature gekregen? _

Ben je geinteresseerd in deze functie, of wil je graag meer informatie. Neem dan contact op met Robert Gritter en upload je CV. We horen graag van je!

reageer


Bel

Robert Gritter

Recruiter & Partner

010-4755583

r.gritter@capwell.nl

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de jobmail

 

Quicklinks

Hier kunnen wij u mee helpen_

Het is onze drive om de juiste ICT-specialist op de juiste plek te krijgen. En dat lukt ons keer op keer. Niet zelden krijgen we positieve reacties van onze klanten over de perfecte match. Daar doen we het graag voor!

Vind ons op

Copyright 2019, Capwell BV