Senior Java ontwikkelaar met ervaring in functioneel programmeren_

 

Een Java Ontwikkelaar inhuren?

U kunt dan gerust een zoekopdracht bij Capwell uitzetten. Ons team van ervaren ICT recruiters voorziet u graag van passende CV's van Java Ontwikkelaars. Bekijk onze kandidaten online op GoogleMaps

Senior Java ontwikkelaar met ervaring in functioneel programmeren

Voor UBR|KOOP ben ik per medio september op zoek naar een ervaren Java developer voor het Linked Data project.

In deze rol zal je lid worden van een team wat de 'three virtues of a programmer' hoog in het vaandel heeft staan. Dit team is belast met het standaardiseren en uniformeren van metadata en referentiegegevens en met het betekenisvol verbinden van informatieobjecten die zich binnen maar ook buiten de KOOP-collecties bevinden.

De ETL-straat (Extract, Transform, Load) voor het huidige Linked Data project is gebaseerd op Apache Cocoon. Deze is weliswaar redelijk stabiel, maar voldoet niet aan de eisen die er thans aan worden gesteld; Cocoon nadert bovendien end-of-life. De nieuwe ETL-straat is gebaseerd zijn op Apache NiFi en Apache Kafka, gedeployed in een containerized solution (Docker).

Een omgeving voor het beter beheren van linked data (metadata, thesauri, referentiedata) is thans in opbouw. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van VocBench3 en Epimorphics Registry Core (Open Source producten).

Het team is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een nieuwe ETL-straat en de daarbij behorende linked-data-oplossingen en verrijkingsfunctionaliteiten.

Voor dit project zoek ik ontwikkelaars die het verschil begrijpen tussen imperatief en functioneel programmeren en in beide ervaring hebben. Ruime ervaring met XSLT, Java, javascript, XML, Xquery en linked data (ten minste RDF, SPARQL)

Het gaat hier om een project voor tenminste 6 maanden met optie op verlenging, en een inzet van 3-5 dagen per week. 

 

 

Disciplines Vereist

  • - Ervaring met XSLT, Linked Data en Java

We zijn echter wel regelmatig op zoek naar een ervaren freelance Senior Java ontwikkelaar met ervaring in functioneel programmeren.

Onze werkwijze : Wij gaan altijd zelf aktief in ons bestand op zoek naar de juiste kandidaat, waarbij we naast de vereiste skills ook sorteren op reisafstand.

Dus woon jij in (de buurt van) Den Haag en ben je beschikbaar dan ben jij waarschijnlijk de eerste die we voor deze aanvraag zouden benaderen.

Sta je al bij ons ingeschreven?

bekijk openstaande aanvragen

Werken in van DEN HAAG

DEN HAAG

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de jobmail

 

Quicklinks

Hier kunnen wij u mee helpen_

Het is onze drive om de juiste ICT-specialist op de juiste plek te krijgen. En dat lukt ons keer op keer. Niet zelden krijgen we positieve reacties van onze klanten over de perfecte match. Daar doen we het graag voor!

Vind ons op

Copyright 2020, Capwell BV