Senior content- en data architect voor het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)_

 

Een Informatie Architect inhuren?

U kunt dan gerust een zoekopdracht bij Capwell uitzetten. Ons team van ervaren ICT recruiters voorziet u graag van passende CV's van Informatie Architecten. Bekijk onze kandidaten online op GoogleMaps

Senior content- en data architect voor het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)

Voor UBR | KOOP te Den Haag, ben ik op zoek naar een Senior content- en data architect voor het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

Als content- en data architect ontwikkel je uitwisselstandaarden, content-architecturen en -modellen ter ondersteuning van een efficiënte levering van content (i.c. besluiten), verwerking en bekendmaken van besluiten en het beschikbaar stellen van geldige regelingen aan belanghebbenden.

Als content- en data architect draag je bij aan de ontwikkeling van de STOP standaard en aan de implementatie van (semantische) content- en datastandaarden in content gerichte en beheer-applicaties van KOOP. Je levert hierbij een bijdrage aan een efficiënt creatie- en publicatieproces van documenten binnen KOOP én aan de doorontwikkeling hiervan.

Je werkt intensief samen met architecten en collega content- en data specialisten aan het completeren van de 1.0 versie van STOP en aan het verbeteren van de implementeerbaarheid van STOP voor de softwareleveranciers. Daarnaast begeleid je content migraties van KOOP naar de nieuwe STOP-standaard en faciliteer je de inhoudelijke besluitvorming onder meer middels adviesnotities en presentaties. Je rol is primair het analyseren, (door)ontwikkelen en documenteren van content- en kennisstandaarden (d.w.z. gebruikmakend van UML, XML Schema, Schematron, AKN (de internationale technische standaard voor weergave van juridische documenten), GML, JSON en XML-verwerkingshulpmiddelen).

Het gaat hier om een full-time opdracht voor tenminste 12 maanden met optie tot verlenging met 2 maal 6 maanden.

Disciplines Vereist

  • - Academisch werk- en denkniveau

  • - Minimaal 8 jaar ervaring in ontwikkeling

  • - Grondige kennis van XML, XML-gebaseerde standaarden als XML Schema, Schematron, RDF en uitwisselingsformaten als JSON

  • - Kennis van kennismodellering (taxonomieën, ontologieën) en ondersteunende tooling.

  • - Kennis van semantische standaarden (RDF, RDFS, SKOS, OWL, Dublin Core, DCAT).

Disciplines Gewenst

  • - Kennis van en ervaring met het werken met Enterprice Architect, XSLT, Python en Git

  • - Kennis van en ervaring met NoSQL databases (bij voorkeur MarkLogic)

  • - Affiniteit met het juridische domein en bij voorkeur kennis van standaarden als Akomo Ntoso (AKN), ELI, Juriconnect verwijzigingsstandaarden en identificatiestandaarden

  • - Kennis van en ervaring met elektronische publicatieprocessen in het juridische domein.

We zijn echter wel regelmatig op zoek naar een ervaren freelance Senior content- en data architect voor het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

Onze werkwijze : Wij gaan altijd zelf aktief in ons bestand op zoek naar de juiste kandidaat, waarbij we naast de vereiste skills ook sorteren op reisafstand.

Dus woon jij in (de buurt van) Den Haag en ben je beschikbaar dan ben jij waarschijnlijk de eerste die we voor deze aanvraag zouden benaderen.

Sta je al bij ons ingeschreven?

bekijk openstaande aanvragen

Werken in van DEN HAAG

DEN HAAG

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de jobmail

 

Quicklinks

Hier kunnen wij u mee helpen_

Het is onze drive om de juiste ICT-specialist op de juiste plek te krijgen. En dat lukt ons keer op keer. Niet zelden krijgen we positieve reacties van onze klanten over de perfecte match. Daar doen we het graag voor!

Vind ons op

Copyright 2020, Capwell BV