Senior Informatieanalist voor de (door)ontwikkeling van publicatieplatform_

 

Een Informatie analist inhuren?

U kunt dan gerust een zoekopdracht bij Capwell uitzetten. Ons team van ervaren ICT recruiters voorziet u graag van passende CV's van Informatie analist. Bekijk onze kandidaten online op GoogleMaps

Senior Informatieanalist voor de (door)ontwikkeling van publicatieplatform

Voor UBR|KOOP in Den Haag ben ik per 1 november op zoek naar een informatie analist voor een uitdagende opdracht in een complexe omgeving.

KOOP ontwikkelt en beheert de systemen waarmee de officiële publicaties van de Centrale Overheden en het parlement worden ingevoerd en gepubliceerd op een tweetal websites.

In het kader van de (aankomende) wet open overheid (Woo) en de portalenvisie rijksoverheid ontwikkelt KOOP een Platform Open Overheidsinformatie (project PLOOI). Organisaties die onder de Woo (gaan) vallen kunnen van dit platform gebruik maken zodat alle (openbare) overheidsdocumenten op één plek te vinden zijn. PLOOI biedt diverse mogelijkheden voor aanlevering van dergelijke documenten. Ontwikkeling vindt plaats in SCRUM-teams en werkgroepen, al dan niet uitbesteed bij externe leveranciers. Daarnaast worden veel analyses uitgevoerd rond de aanlevering van documenten, waarbij ook afstemming plaatsvindt met externe organisaties en een basis bestaat in juridische documenten.

Probleemstelling en doel:

Voor uitvoering van analyses en quickscans voor PLOOI is behoefte aan een analist die vraagstukken onderzoekt en de projectmanager adviseert over verschillende opties en afwegingen die bestaan bij het bepalen van de ontwikkelrichtingen en prioriteiten voor PLOOI.

Tevens worden (uit quickscans) voortvloeiende beslissingen door de analist vertaald naar specificatiedocumenten en ontwikkelopdrachten die binnen KOOP bij werkgroepen worden uitgezet.

Tenslotte moeten voor de aansluiting op PLOOI analyses worden uitgevoerd met externe organisaties (instellingen) om te komen tot heldere afspraken (inhoudelijk en procesmatig).

In deze rol ben je onderdeel van een projectteam. Hier werk je mee met verschillende werkgroepen en de implementatiecoördinator. Soms gaat het om doorontwikkeling van bestaande producten, en vaak gaat om nieuwe producten of de inrichting van nieuwe gegevensstromen. Je staat naast de projectmanager en product-owner, en vertaalt vragen en wensen naar concrete, goed doordachte oplossingen/ontwerpen, waarin aandacht is besteed aan het rendement (verschillende alternatieven zijn afgewogen).

Taken en verantwoordelijkheden:
- Het uitvoeren van analyses op processen, informatie(stromen) en wettelijke kaders
- Het opstellen van adviezen
- Het opstellen van ontwerpen, ontwikkelopdrachten en user stories
- Het bewaken van de samenhang tussen user stories
- Het afstemmen van oplossingsrichtingen met KOOP-architecten
- Het (ondersteunen bij) testen van gerealiseerde oplossingen
- Het uitvoeren van reviews op documenten van werkgroepen
- Het deelnemen aan SCRUM-ceremonies (vooral reviews)
- Het (ondersteunen in) inhoudelijk aansturen van leveranciers
- Het begeleiden van werksessies met gebruikers
- Het ondersteunen van de implementatiemedewerker bij analyses en intakes
- Het ondersteunen van de functioneel beheerder in de omgang met vragen en wensen

Het gaat hier om een full time opdracht voor tenminste 6 maanden met optie op verlenging met nog eens 2 keer 6 maanden.

 

Disciplines Vereist

  • - minimaal 2 jaar werkervaring bij de overheid;

Disciplines Gewenst

  • - Kennis van en ervaring met het opstellen van gegevensmodellen, modellen van informatiestromen.

  • - Ervaring met geografische informatie systemen.

  • - Kennis van archivering en e-depots.

  • - Kennis van publicatieprocessen.

We zijn echter wel regelmatig op zoek naar een ervaren freelance Senior Informatieanalist voor de (door)ontwikkeling van publicatieplatform.

Onze werkwijze : Wij gaan altijd zelf aktief in ons bestand op zoek naar de juiste kandidaat, waarbij we naast de vereiste skills ook sorteren op reisafstand.

Dus woon jij in (de buurt van) Den Haag en ben je beschikbaar dan ben jij waarschijnlijk de eerste die we voor deze aanvraag zouden benaderen.

Sta je al bij ons ingeschreven?

bekijk openstaande aanvragen

Werken in van DEN HAAG

DEN HAAG

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de jobmail

 

Quicklinks

Hier kunnen wij u mee helpen_

Het is onze drive om de juiste ICT-specialist op de juiste plek te krijgen. En dat lukt ons keer op keer. Niet zelden krijgen we positieve reacties van onze klanten over de perfecte match. Daar doen we het graag voor!

Vind ons op

Copyright 2020, Capwell BV