Business Analist_

 

Een Business Analist inhuren?

U kunt dan gerust een zoekopdracht bij Capwell uitzetten. Ons team van ervaren ICT recruiters voorziet u graag van passende CV's van Business Analisten. Bekijk onze kandidaten online op GoogleMaps

Business Analist

Situatieschets

Onze opdrachtgever biedt publicatie- en informatiediensten en toepassingen voor de keten van wet- en regelgeving. Dit doen wij voor alle overheidsorganisaties. Deze producten zijn gericht op zowel de professionele gebruikers als de burger. Ze stimuleren hergebruik van onze open data en maken de toeleiding naar onze informatie zo laagdrempelig mogelijk (o.a. met apps).


Probleemstelling en doel

Het omgevingsrecht bestaat uit tientallen wetten en honderden regelingen voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. Zij hebben allemaal hun eigen uitgangspunten, werkwijzen en eisen. De wetgeving is daardoor te ingewikkeld geworden voor de mensen die ermee werken. Daardoor duurt het bijvoorbeeld langer voordat een project kan starten.

Het kabinet maakt het omgevingsrecht makkelijker en voegt alle regelingen samen in 1 Omgevingswet. Het kabinet maakt het omgevingsrecht makkelijker en voegt alle regelingen samenin 1 Omgevingswet. Een belangrijk aspect van de omgevingswet is de digitale ondersteuning ervan. Deze ondersteuning moet onder meer leiden tot eenvoudiger procedures en lagere kosten voor initiatiefnemers en bevoegd gezagen. Om deze doelstelling te realiseren is het programma Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) gestart waarin verschillende projecten zijn opgenomen die gezamenlijk de programmadoelen moeten realiseren.

Onze opdrachtgever is een van de partijen die de infrastructuur bouwt om de nieuwe processen te ondersteunen. Daarnaast heeft onze opdrachtgever de strategische keuze gemaakt voor het product Marklogic,dat de basis legt voor een nieuwe organisatie brede ICT architectuur. 

 

Omschrijving opdracht / taken en verantwoordelijkheden

Onze opdrachtgever zoekt nu een ervaren Business analist voor het opstellen van requirements en het beschrijven van user stories als input voor de bouw door het scrum team. Daarnaast kan de BA ingezet worden om voor meer componenten binnen de organisatie-brede ICT architectuur, requirements te verzamelen en analyses te doen.

De Business analist is verantwoordelijk voor: 

- Het beschrijven van functionaliteit volgens scrum methodiek (epics, user stories).

- Wanneer nodig het maken van procesbeschrijvingen en andere producten die helpen bij het inzichtelijk maken van werkprocessen en context.   

- Ondersteuning van de Product Owner bij het verzamelen van requirements, bijv. door het organiseren van workshops en interviews.  

- Ondersteuning van de Product Owner bij het backlog grooming en documenteren van beslissingen.  

 

Deliverables:

- User stories in backlog -  Procesbeschrijvingen 

- Functioneel ontwerpen

- Requirements analyses, workshops met stakeholders 

We zijn echter wel regelmatig op zoek naar een ervaren freelance Business Analist.

Onze werkwijze : Wij gaan altijd zelf aktief in ons bestand op zoek naar de juiste kandidaat, waarbij we naast de vereiste skills ook sorteren op reisafstand.

Dus woon jij in (de buurt van) Den Haag en ben je beschikbaar dan ben jij waarschijnlijk de eerste die we voor deze aanvraag zouden benaderen.

Sta je al bij ons ingeschreven?

bekijk openstaande aanvragen

Werken in hartje van DEN HAAG

DEN HAAG

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de jobmail

 

Quicklinks

Hier kunnen wij u mee helpen_

Het is onze drive om de juiste ICT-specialist op de juiste plek te krijgen. En dat lukt ons keer op keer. Niet zelden krijgen we positieve reacties van onze klanten over de perfecte match. Daar doen we het graag voor!

Vind ons op

Copyright 2019, Capwell BV